Nijland_BG.jpg

mr. A. (Amber) Nijland (juridisch medewerker)

Juridisch medewerker, werkzaam bij Brunet Advocaten sinds 2019

E-mail

Werkgebied

"Als juridisch medewerker ondersteun ik advocaten. Dat betekent vooral veel jurisprudentieonderzoek en advocaten helpen bepaalde informatie te vinden die relevant kan zijn voor de zaak waarmee ze bezig zijn. Ik kan mij goed vastbijten in vraagstukken en vind het leuk die juridisch uit te zoeken. Arbeidsrecht en aansprakelijkheidrecht zijn belangrijke rechtsgebieden binnen Brunet en dat sluit natuurlijk mooi aan bij mijn expertise. Elke dag leer ik weer bij.

Na een jaar hbo-recht in Enschede heb ik in 2018 een master Burgerlijk Recht behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb vervolgens voor Brunet gekozen omdat het een heel open en prettig kantoor is. Niet hoogdravend en hiërarchisch, maar empathisch en toegankelijk. Daarnaast werken er doorgewinterde advocaten in diverse rechtsgebieden waar ik heel veel van kan leren.

Ik heb mij gespecialiseerd in arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht. In mijn scriptie heb ik gekozen voor een zeer actueel thema: de aansprakelijkheid omtrent zelfrijdende auto’s. Dat is op zich heel complex. Ik heb gekeken naar de manier waarop productaansprakelijkheid in huidige wetgeving aanwezig is en de tekortkomingen daarbij als het gaat om de zelfrijdende auto. Aansprakelijkheidsrecht vind ik een zeer interessant rechtsgebied en voordat de zelfrijdende auto volop zijn intrede kan doen, zal er nog veel aan die wetgeving moeten veranderen.

Ik ben rechten gaan studeren om mensen te kunnen helpen. De samenleving is zo doorspekt van wetgeving, terwijl je tegelijk ziet dat veel burgers geen idee hebben hoe ze bepaalde zaken moeten aanpakken. Of ik zelf de advocatuur in wil gaan weet ik nog niet. Het trekt mij ook wel om als juridisch adviseur te gaan werken en zo bedrijven te helpen. Het werk bij Brunet is voor mij een mooie kans om de advocatuur verder te ontdekken."

 

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.