Karin.jpg

mr. K.T.E. (Karin) Huisman

Advocaat sinds 2000

E-mail

Praktijkgebied

Onderneming en overheid
Onderneming en recht
Burger en overheid
Bouwen en wonen

Specialisatie

Bestuursrecht, omgevingsrecht, milieurecht, ruimtelijke ordeningsrecht, handhaving (bestuursrechtelijk), planschade en schadevergoeding, APV, projectontwikkeling, huurrecht, onroerend goedrecht.

Opleiding

Studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Grotius Academie specialisatieopleiding Ruimtelijke ordenings- en milieurecht.

Nevenactiviteiten

Lid Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A)
Lid Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
Lid Lighthouse Club Nederland departement Gelderland
Penningmeester landelijk bestuur Lighthouse Club Nederland
Lid gemeentelijke adviescommissie bezwaarschriften"Natuurlijk is vastgoed voornamelijk een mannenwereld, maar ik houd me daarin prima staande. Man of vrouw, het gaat je cliënt om de kwaliteit die je levert. Ik vind het heel erg interessant om vanaf de eerste fase al betrokken te zijn bij projectontwikkelingen. Zodat je vanaf het begin bezig kunt zijn met het traject van de bestemmingsplannen, de vergunningen en bij voorkeur ook nog de huur- of koopovereenkomst. Zodat ik de zaken goed kan dichttimmeren. In feite gaat het er simpel gezegd gewoon om goede afspraken te maken: wie doet wat en wie betaalt wat? Regel je dat goed, dan gaat die overeenkomst de kast in en weet iedereen waar die aan toe is. Een overeenkomst moet niet eenzijdig zijn, maar altijd goed zijn voor beide partijen en duidelijkheid bieden. Die duidelijkheid kun je beter van tevoren hebben dan dat je er achteraf over moet gaan discussiëren.

Ik ben het type dat de mouwen opstroopt en zegt: we gaan er tegenaan en we gaan dit zo snel mogelijk regelen. Dat speelt bijvoorbeeld sterk bij vergunningstrajecten als je bij de overheid moet aankloppen. Ook in mijn adviesstukken zie je dat praktische aspect terug: de cliënt zit niet te wachten op een advocaat die zijn kennis etaleert en zijn advies verhult in allerlei ingewikkelde zinnen of woorden. Die wil korte, heldere adviezen en daar zorg ik voor."

 

 

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.