Marianne Smits.jpg

mr. M.A. (Marianne) Smits

Advocaat sinds 1982

E-mail

Praktijkgebied

Letselschade en aansprakelijkheid

Specialisatie

Letselschade (met name medische fouten), (beroeps)aansprakelijkheidsrecht, patiëntenrecht (inclusief BOPZ)

Opleiding

Studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en is afgestudeerd in de richtingen Staats- en Bestuursrecht. Was werkzaam als wetenschappelijk medewerkster aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.

Nevenactiviteiten

Lid vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP)
Lid Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA)
Lid Letselschadeadvocaten (LSA)
Lid vPAN (Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland )
Lid van een onafhankelijke Medisch-Ethische ToetsingsCommissie (METC) voor medisch-wetenschappelijk onderzoek: IRBN
Rechter-plaatsvervanger in rechtbank 's-Hertogenbosch"Als advocaat zet ik me in voor slachtoffers van letselschade. Dat kan niet op een andere manier dan persoonlijk, open en eerlijk. Ik knok voor mijn cliënten door samen met hen op te trekken om ons doel te bereiken. Dat ik hun stem mag zijn in het contact met de wederpartij doet me goed. Cliënten zeggen mij ook vaak dat ze erg genieten van hoe ik hun standpunt verwoord naar de wederpartij. Zij zien dan een groot verschil met eerdere ervaringen bijvoorbeeld met hun rechtsbijstandverzekeraars. Ik ga elke dag fluitend aan het werk.

Wanneer ik een topdag heb? Als de wederpartij de aansprakelijkheid op zich neemt, in een medische fout kwestie bijvoorbeeld. Dat zijn ingewikkelde zaken waarbij je zeer slim moet omgaan met juridische aspecten zoals bewijslastverdeling en het inschatten van procedurekansen. Lukt dat, dan geeft me dat veel voldoening. De voldoening die ik uit mijn werk haal heeft ook alles te maken met mijn collega’s bij Brunet. We dragen elkaar een warm hart toe. En we houden onze waarden hoog, heel belangrijk. We zijn betrokken, eerlijk en onafhankelijk. Zoals het hoort."# # #
Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.