Financieel recht

Financieel recht is een breed omvattend rechtsgebied dat door nieuwe (Europese) regelgeving voortdurend in beweging is. Als financiële instelling wilt u natuurlijk voldoen aan uw wettelijke en civielrechtelijke verplichtingen en ‘compliant’ zijn. Onze specialisten kunnen u daarmee helpen. Wij adviseren en procederen over aansprakelijkheid en financiële regelgeving, zoals de Wet op het financieel toezicht.

Beoordeling van risico's

In onze praktijk staat de zorgplicht bij financiële dienstverlening centraal, waaronder het verstrekken van krediet, het verlenen van beleggingsdiensten (zoals vermogensbeheer) en aanbieden van financiële producten. Wij zorgen ervoor dat u weet hoe u aan uw wettelijke en civielrechtelijke verplichtingen kunt voldoen en stellen contracten voor u op. Wij kunnen u helpen met het voorkomen van mogelijke aansprakelijkheid en de beoordeling van risico’s.

Bijzondere kennis

Onze deskundigheid en ervaring staan garant voor een oplossing die past bij uw situatie. Bijzondere kennis hebben wij over kredietverlening, renteswaps, consumptief krediet en beleggen. Op beleggingsgebied behandelen wij beleggingsclaims, waaronder aansprakelijkheid voor onjuist gevoerd vermogensbeheer of onjuiste beleggingsadviezen.

Bijstand bij klachtenbehandeling

Samen met u zoeken wij naar een oplossing om een procedure te voorkomen. In de voorfase staan wij bij de klachtenbehandeling (interne klachtenprocedure) financiële dienstverleners bij. Indien een klacht toch leidt tot een juridische procedure, dan kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten.

Procederen over financieel recht

Soms is procederen noodzakelijk. Onze ervaring is daarbij vaak doorslaggevend voor een goed resultaat. Wij weten waar de schoen wringt en dat gelijk hebben iets anders is dan gelijk krijgen. Wij procederen bij de rechtbank, het hof en over bindend advies zoals van het Klachten instituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en de geschillencommissie BKR.

Kortom, de specialisten van Brunet kunnen u bijstaan bij:

  • adviseren en opstellen van contracten, zodat uw instelling compliant is;
  • uitleg en beoordeling van de zorgplicht bij financiële dienstverlening, zodat u een zakelijke beslissing kunt nemen;
  • de behandeling van klachten, op zo'n manier dat we een procedure mogelijk kunnen voorkomen;
  • het voeren van juridische procedures over financieel recht en aansprakelijkheid.

Úw Brunet specialist is:
mr. J.M. (Jaap) Penders

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.