Overeenkomsten, incasso en beslag

Vrijwel geen rechtsgebied is zo in beweging als het overeenkomstenrecht. En vrijwel niets kan tot zoveel discussie en interpretatie leiden als een overeenkomst. Niet alleen zijn er verschillende soorten overeenkomsten - mondeling, schriftelijk en stilzwijgend -, ook zijn sommige partijen nogal creatief in het uitleggen ervan. Met als gevolg dat de contractpartners er onderling niet meer uitkomen.

Waterdichte algemene voorwaarden

De specialisten van Brunet kunnen u helpen bij elke overeenkomst, of het nu gaat om het opstellen van waterdichte algemene voorwaarden, bemiddeling tussen u en uw contractpartner of om de procesvoering in een geschil. Daarnaast hebben wij veel ervaring op het gebied van verzekeringen en aansprakelijkheid.

U onderneemt met het oog op succes, maar weet ook: ondernemen gaat hand in hand met risico’s. Een van uw debiteuren kan in zwaar weer belanden, en ook uw eigen onderneming is niet onschendbaar. Zo kunt u geconfronteerd worden met beslaglegging, faillissement, surseance van betaling of wettelijke schuldsanering. Pittige situaties, waarin het zaak is om snel en doortastend te reageren.

Incasso en inbeslaglegging

Vorderingen die te lang openstaan kunnen uw liquiditeit in gevaar brengen. Betaling door uw debiteur kunt u op verschillende manieren afdwingen. Met een herinnering, een aanmaning en zo nodig met incassomaatregelen. Baat dat alles niet, dan kunt u de gang naar de rechter maken en besluiten over te gaan tot beslaglegging door een deurwaarder.

Ook als u zelf voor de kantonrechter wordt gedaagd, doet u er goed aan een advocaat in te schakelen. Voor civiele procedures bij de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad is bijstand door een advocaat zelfs verplicht. En dat mogelijke beslaglegging of de afwikkeling van een faillissement om de zorgvuldige ondersteuning van een jurist vraagt, spreekt voor zich.

De specialisten van Brunet staan instellingen, ondernemingen uit het groot-, midden- en kleinbedrijf en particulieren bij in verbintenisrechtelijke vraagstukken als:

  • opstellen en beoordelen van overeenkomsten
  • opstellen/verzenden van aanmaningsbrieven, leggen van beslag
  • incasseren van vorderingen
  • totstandkoming en beëindiging van overeenkomsten
  • aanvragen van faillissement
  • begeleiden van onderhandelingsprocessen
  • kwesties omtrent verzekeringsaangelegenheden
  • advisering en procesvoering op bovengenoemde terreinen

Úw Brunet specialisten zijn:
mr. G.W.J.M. (Gijs) van Mierlo
mr. D. (Daniël) Bercx
mr. B.P.J.M.L. (Bart) Vliexs
mr. G.J.G. (Gerben) Olijslager

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.