Letselschade en aansprakelijkheid

Een aanrijding, een val van een ladder, een medische fout, een hondenbeet… Niet prettig om bij stil te staan, maar het kan iedereen overkomen. Loopt u door een dergelijk ongeval lichamelijk of geestelijk letsel op, dan heeft u in veel gevallen recht op schadevergoeding.

Omdat de mogelijke oorzaken van letselschade zeer talrijk zijn, komen er heel veel wetten en regelingen bij kijken. Het is dan ook verstandig hierbij de hulp in te schakelen van een gedreven letselschadeadvocaat; ook als er niet direct een schuldige aan te wijzen is of als u (gedeeltelijk) zelf schuld heeft.

De specialisten van Brunet bieden professionele rechtshulp toegespitst op uw persoonlijke situatie. Maatwerk dus. We beoordelen de aansprakelijkheid, berekenen de omvang van de schade en regelen voorschotten op de schadevergoeding. Tegelijkertijd realiseren we ons maar al te goed dat geld niet altijd alles oplost. Een excuus of erkenning voor uw situatie is soms meer waard dan een financiële vergoeding. Vaak wilt u ook voorkomen dat anderen hetzelfde mee moeten maken als wat u is overkomen.

Het is letselschadeadvocaten vanaf 1 januari 2014 toegestaan om no cure no pay afspraken met cliënten te maken. Voorheen was dit verboden. Het betreft een experiment voor de komende vijf jaar, ‘Resultaatsafhankelijke Urenbasis Beloning (RUB)’ genaamd. No cure no pay is enkel mogelijk in dossiers waarin een serieuze discussie bestaat omtrent de aansprakelijkheid of het verband tussen het letsel c.q. de schade en de gebeurtenis die het heeft veroorzaakt. Dit kan een probleem zijn bij onder meer klachten die medisch moeilijk zijn aan te tonen. Indien dit daarentegen reeds vaststaat moeten de redelijke advocaatkosten conform de wet door de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij worden voldaan. In dat geval is een no cure no pay afspraak niet nodig en juist onvoordelig voor de benadeelde. Er gelden tevens nadere voorwaarden. Wij bespreken graag met u of u hieraan voldoet.

De specialisten van Brunet staan u bij in de juridische aspecten van:

  • medische fouten
  • verkeersongevallen
  • schadelijke producten
  • bedrijfs- of arbeidsongevallen
  • verzekeringskwesties
  • klachtencommissieprocedures
  • tuchtrechtkwesties
  • zorgen of voorkómen dat iemand (gedwongen) wordt opgenomen/behandeld

Úw Brunet specialisten zijn:
mr. M.A. (Marianne) Smits
mr. E.F. (Eva) Arts - Mulder
 

 

#
Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.