Brunet - Ingeborg van den Broek-arbeidsrecht.png

mr. I.G.J. (Ingeborg) van den Broek

Advocaat sinds 1998

E-mail

Praktijkgebieden

Werk en inkomen
Arbeids- en Ambtenarenrecht


Specialisatie

Arbeids- en Ambtenarenrecht, Gezondheidszorg


Opleiding

Studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is afgestudeerd in de richting Sociaal Recht.


Nevenactiviteiten

Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Lid Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost - Nederland (VAARA)
Raad van Toezicht arthouse Lux
Raad van Toezicht Stichting Malderburgh, centrum voor welzijn, wonen en zorg
Bestuurslid Stedelijk Netwerk Nijmegen


"Arbeidsrecht is heel dynamisch en afwisselend. Elke keer is het weer anders en altijd is er hectiek: puzzelen, verbanden leggen en knopen doorhakken, want tijd is er nooit. Ik kan snel schakelen en goed werken onder stress. Dat past echt bij mij. Het leidt wel tot enorme pieken en dalen in het werk en soms zelfs werken tijdens feestdagen, maar dat vind ik niet erg. Er staat een heleboel waardering en voldoening tegenover en er komen altijd wel weer rustigere tijden.

Ik houd van ingewikkelde zaken waar je op strategisch niveau mee kunt denken. Bijvoorbeeld bij conflicten tussen raden van toezicht en bestuur, of WNT-vraagstukken over kwesties rondom topinkomens. Bij dergelijke governance vraagstukken speelt vaak veel meer dan alleen het juridische en moeten ieders belangen zorgvuldig worden gewogen. Dat geldt ook voor medezeggenschapskwesties; het creëren van een goede verstandhouding met de OR is belangrijk. Maar als het nodig is moet je ook een procedure bij de rechter niet schuwen.

Ik behandel graag complexe re-integratie- en arbeidsongeschiktheidsvraagstukken, voornamelijk vanuit werkgeverszijde. Als je die creatief aanpakt en op een goede manier samenwerkt met een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts, kun je voor werkgevers veel geld besparen. En vaak is er dan ook voor de werknemer een prettige oplossing; een win-win situatie."Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.