Vacature juridisch secretaresse

Brunet advocaten in Nijmegen is op zoek naar een juridisch secretaresse.

Wat ga je doen?
Als juridisch secretaresse ben je de steun en toeverlaat van diverse advocaten in verschillende vakgebieden. Je ondersteunt de advocaten zoveel mogelijk, waardoor de werkzaamheden uiteenlopend zijn. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het bewaken van de procesgang in een zaak, bellen met cliënten, advocaten en gerechtelijke instanties, agendabeheer, het plannen van en ondersteunen bij (online) afspraken en het bewaken van termijnen. Ook het zorgvuldig uitwerken van brieven, adviezen en processtukken, het versturen van e-mails en het aanmaken en beheren van dossiers behoren tot de werkzaamheden van het secretariaat.

Werken bij Brunet advocaten
Brunet advocaten is een bedrijf op een sfeervolle locatie in hartje Nijmegen, waar 15 vakkundige advocaten en 10 ondersteunende medewerkers gedreven met het vak en onze cliënten bezig zijn. Dat doen we in een open, betrokken en informele sfeer en vooral met veel plezier. Werken in de advocatuur is werken in een uitdagende omgeving met veel ontwikkelingen. Er ontstaan nieuwe communicatievormen met onze klanten. Wij voelen ons thuis in deze tijd. Als juridisch secretaresse bij Brunet advocaten realiseer je samen met de advocaat een optimale dienstverlening aan onze klanten.

Wie zoeken wij?
Een energieke collega die graag in teamverband werkt. Maar we zoeken vooral een collega die gevoel heeft voor de dienstverlening naar klanten en als juridisch secretaresse de advocaten ondersteunt. We gaan ervan uit dat je een goede opleiding hebt gehad en vaardigheden en gevoel hebt voor het werken in een advocatenkantoor. Je beschikt over goede contactuele kwaliteiten, je denkt vooruit en zet de puntjes op de i. Wij zijn echte doeners en verwachten dat ook van jou. Je hebt een nieuwsgierige en open instelling en combineert dat met een no-nonsens houding. Deze functie kun je goed combineren met een studie, daarom nodigen we ook (rechten)studenten van harte uit om te solliciteren!


Ons team

Ons team van secretaresses bestaat op dit moment uit twee senior juridisch secretaresses en vier rechtenstudenten. Omdat twee secretaresses de studie afronden, ontstaat er ruimte voor een nieuwe collega. Het aantal uren is bespreekbaar en varieert van 16 tot 24 uur. Het invullen van de werkdagen gaat eveneens in overleg, waarbij de voorkeur uit gaat naar de woensdag en vrijdag.


Functie-eisen
– Een afgeronde secretariële opleiding en/of MBO-HBO werk- en denkniveau.
– Je hebt affiniteit met de advocatuur.
– Ervaring binnen de advocatuur is zeker een pré, maar niet noodzakelijk.
– Service- en klantgerichtheid en uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. 

– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
– Flexibele instelling en de bereidheid om incidenteel op andere tijdstippen dan de overeengekomen arbeidstijden en/of dagen te werken.

Wat kunnen wij je bieden?
– Een werkweek van 16-24 uur.
– Een leuk en hecht team van ervaren secretaresses én studentes.
– Een fijne werkplek op een sfeervolle moderne locatie in hartje Nijmegen.
– Een prettige en informele werksfeer met korte communicatielijnen.
– De mogelijkheid om vakinhoudelijk te groeien en mee te denken met de organisatie.
– Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Aandacht voor elkaar en voor onze medewerkers vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij regelmatig leuke informele bijeenkomsten op ons kantoor en daarbuiten.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in de vacature? Laat het ons weten! Heb je aanvullende vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Herman van Ojen. Hij is bereikbaar op: 024-3810990.

Deze vacature sluit op 13-08-2023, daarna wordt een eerste selectie gemaakt en volgt er een reactie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.