Petran Poels.jpg

mr. P.J.G. (Petran) Poels

Advocaat sinds 1996

E-mail

Praktijkgebieden

Onderneming en overheid
Burger en overheid

 


Specialisatie

Bestuursrecht, omgevingsrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht, bestuurlijke handhaving, planschade en schadevergoeding, APV, horeca, Huisvestingswet

 

 


Opleiding

Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht in de richting Staat, bestuur en rechtsbescherming. Grotius specialisatieopleiding Omgevingsrecht (milieurecht en ruimtelijke ordening).

 


Nevenactiviteiten

Lid VMA (Vereniging van Milieurecht Advocaten)
Lid VBR-A (Vereniging voor Bouwrecht Advocaten)
Lid VAR (Vereniging voor Bestuursrecht)
Lid VMR (Vereniging voor Milieurecht)
Lid VBR (Vereniging voor Bouwrecht)
Bestuurslid Basisschool De Klokkenberg


“In mijn praktijk houd ik mij vooral bezig met zaken tegen de overheid. Hoofdzakelijk ten dienste van bedrijven. Met name op het gebied van het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening en milieu) en bestuurlijke handhaving (bestuursdwang, dwangsom). Ik ben ook bestuursrechtelijk afgestudeerd. Om te weten hoe men aan de andere kant van de tafel werkt en denkt, ben ik direct na mijn afstuderen één jaar werkzaam geweest als jurist voor een gemeente (Blaricum). Vervolgens ben ik advocaat geworden en heb ik mij meteen op het omgevingsrecht toegelegd.

Ik sta bekend om mijn deskundigheid, lef, vechtersmentaliteit en doorzettingsvermogen. Ik laat mij niet afpoeieren. Nooit. Ik sta er ook om bekend dat ik bovenop mijn zaken zit. Ik waak ervoor dat niet alleen mijn cliënten zich aan regels en termijnen moeten houden maar ook de overheid zelf. Mijn cliënten hoeven niet achter mij aan te bellen of te mailen; ik ben hen vrijwel altijd voor. Hoewel ik cliënten ook pro-actief adviseer bestaat mijn praktijk vooral ook uit het procederen bij de bestuursrechter en Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. ”

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.