Mag je je eigen grond tijdelijk ter beschikking stellen voor studentenhuisvesting?

 “De juridische vormgeving van een dergelijke constructie vergde flink wat analysewerk en gepuzzel, maar het recht staat zelden iets in de weg”, zegt advocaat-partner Daniël Bercx.
Hij bedacht een manier om de plannen om 150 woonunits te plaatsen/studenten te huisvesten van de Radboud Universiteit en SSH& juridisch mogelijk te maken. Hoofd Campus Development Koen Fleuren van de Radboud Universiteit licht toe: “We wilden de grond niet verkopen dus kozen we op advies van Daniël voor een tijdelijke erfpachtconstructie van 15 jaar.” 

Ook René Jansen , projectontwikkelaar bij studentenhuisvester SSH& is enthousiast: “Wij werken graag samen met de Radboud Universiteit om studenten op de campus te huisvesten. Beschikbare grond van de Radboud Universiteit efficiënt benutten is waardevol in de oplossing voor het tekort aan studentenwoningen in Nijmegen. En: op de campus wonen draagt bij aan een fijne studententijd.
Daniël sluit af: “Cliënten denken te vaak dat iets juridisch niet kan, ik denk liever andersom: er is veel meer mogelijk dan men denkt”.