Ingeborg van den Broek sluit zich aan bij Brunet advocaten

Per 1 maart 2017 heeft Ingeborg van den Broek zich aangesloten bij Brunet advocaten. Ingeborg is advocaat sinds 1998 en gespecialiseerd in arbeids- en ambtenarenrecht. Eerder was zij advocaat/partner bij Van den Wildenberg & Van Halder advocaten.

"Puzzelen, verbanden leggen en knopen doorhakken, want tijd is er nooit"

"Ik heb 19 jaar bij Van den Wildenberg & Van Halder gewerkt en dat is natuurlijk een lange tijd. Het is een mooi bedrijf, maar de laatste jaren merkte ik steeds meer dat onze toekomstvisies uiteen liepen en dan moet je keuzes maken. Het was na al die jaren tijd voor iets nieuws. Een kantoor voor mijzelf opzetten heb ik even overwogen, maar ik vind het belangrijk om met collega's te kunnen sparren. Vervolgens heb ik gesprekken gevoerd met diverse kantoren en daarbij kreeg ik bij Brunet echt een goed gevoel. Op de een of andere manier kreeg ik daar bij elk gesprek meer energie."

Richten op kerntaken

"Wat mij in Brunet aanspreekt is de professionele organisatie en de passie waarmee de advocaten over hun vak spreken. Brunet is een groter, professioneel kantoor en dan kun je je als advocaat echt op je kerntaken richten, dat was ook een van mijn wensen. Ik wil mij kunnen concentreren op mijn arbeidsrechtpraktijk en dan vooral op de gezondheidszorg en de culturele sector. Daar heb ik veel affiniteit mee. In beide sectoren zit ik overigens ook in een raad van toezicht. Ik ben voorzitter van de RvT van Arthouse LUX en lid van de RvT van zorginstelling Malderburch. Maar ik werk bijvoorbeeld ook voor enkele internationale productiebedrijven. Dat is weer een hele andere wereld, maar zeker ook zo boeiend."

Complexe vraagstukken

"Ik houd van ingewikkelde zaken waar je op strategisch niveau mee kunt denken. Bijvoorbeeld bij conflicten tussen raden van toezicht en bestuur, of WNT-vraagstukken over kwesties rondom topinkomens. Bij dergelijke governance vraagstukken speelt vaak veel meer dan het alleen het juridische en moeten ieders belangen zorgvuldig worden gewogen. Dat geldt ook voor medezeggenschapskwesties; het creëren van een goede verstandhouding met de OR is belangrijk. Maar als het nodig is moet je ook een procedure bij de rechter niet schuwen.

Ik behandel daarnaast graag complexe re-integratie- en arbeidsongeschiktheidsvraagstukken, voornamelijk vanuit werkgeverszijde. Als je die creatief aanpakt en op een goede manier samenwerkt met een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts, kun je voor werkgevers veel geld besparen. En vaak is er dan ook voor de werknemer een prettige oplossing; een win-win situatie."

Arbeidsrecht is dynamisch

"Arbeidsrecht is heel dynamisch en afwisselend. Elke keer is het weer anders en altijd is er hectiek: puzzelen, verbanden leggen en knopen doorhakken, want tijd is er nooit. Ik kan snel schakelen en goed werken onder stress. Dat past echt bij mij. Het leidt wel tot enorme pieken en dalen in het werk en soms zelfs werken tijdens feestdagen, maar dat vind ik niet erg. Er staat een heleboel waardering en voldoening tegenover en er komen altijd wel weer rustigere tijden."

Samenspel

"Ben ik een goede advocaat? Dat bepaalt de cliënt. Uiteindelijk word je afgerekend op het succes dat je voor hem of haar behaalt. Maar het is nooit eenrichtingsverkeer; het is een samenspel, waarbij je als advocaat altijd de belangen van je cliënt voorop moet stellen. Je moet je goed kunnen inleven in zijn wereld en van daaruit het beste voor hem bereiken. Belangrijk is daarom dat je als advocaat past bij je cliënt. Je kunt nog zo goed meedenken, maar als de klik er niet is houdt het op."

Synergie bij Brunet

"Bij Brunet kom ik in een warm nest, dat weet ik zeker. Je hebt enerzijds veel vrijheid qua praktijk en cliënten, maar anderzijds is er voldoende ruimte voor synergie om meerwaarde voor elkaar te creëren. Het is een groep gedreven advocaten met grondige kennis van zaken, die gezien hun leeftijd nog jaren met elkaar zullen werken en dat is ook goed voor de continuïteit. Daarbij zijn ze gericht op specialisatie: doen waar je goed in bent. Voor mij is het prettig dat ze ook sterk zijn in arbeids- en ambtenarenrecht en evenals ik veel zaken in de gezondheidszorg doen. Ik weet zeker dat we elkaar daarin kunnen versterken."

Kunnen wij u helpen?

Velden met een (*) zijn verplicht

Om spam te voorkomen, vragen wij u onderstaande aan te vinken.